Atividades por ano
- 15 resultados
Resultados da pesquisa
-
Antimicrobial potential of probiotic bacteria: Akkermansia muciniphila DSM22959, Lacticaseibacillus rhamnosus GG and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12
Daniela Machado (Supervisor), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & Joana Cristina Barbosa (Co-supervisor)
fev 2022 → jun 2022Atividade: Orientações
-
Influence of growth media composition and atmosphere on biofilm-forming ability of probiotic bacteria
Daniela Machado (Supervisor), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & José Brandão (ALuno)
fev 2022 → jun 2022Atividade: Orientações
-
CARACTERIZACIÓN Y POTENCIAL TECNÓLOGICO DE GRANOS ANDINOS ANCESTRALES: QUINUA, KIWICHA Y CAÑIHUA
Ana Maria Gomes (Supervisor), Cristina L.M. Silva (Co-supervisor), José António Teixeira (Co-supervisor) & Silvia Melissa García Torres (ALuno)
2021 → 2025Atividade: Orientações
-
Dietary fibre intake and tailored fermentation toward the development of functional cereal fibre-rich food products: bridge between Africa and Europe
Elisabete Pinto (Supervisor) & Ana Maria Gomes (Co-supervisor)
26 jul 2021Atividade: Orientações
-
Incorporation of probiotics in dark chocolate
Daniela Machado (Supervisor), Rita Vedor (ALuno), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & Joana Cristina Barbosa (Co-supervisor)
set 2021 → …Atividade: Orientações
-
Understanding the mechanisms affecting instant custard physical performance parameters: the effect of modified starch
Carla Manuela Moreira Teixeira (ALuno), Teresa R.S. Brandão (Co-supervisor), Ana Cristina Freitas (Co-supervisor) & Ana Maria Gomes (Supervisor)
19 mai 2021Atividade: Orientações
-
Incorporation of Bifidobacterium animalis subsp. lactis and Akkermansia muciniphila probiotics into dark chocolate
Joana Cristina Barbosa (Co-supervisor), Daniela Machado (Co-supervisor), Ana Maria Gomes (Supervisor) & Mariana Silva (ALuno)
fev 2021 → jun 2021Atividade: Orientações
-
Controlo dos teores de sal do pescado em conserva
Alcina M.M. Bernardo (Co-supervisor), Ana Maria Gomes (Supervisor), Joana Moreno (Co-supervisor) & Joana Filipa Pinto Ramos (ALuno)
2019Atividade: Orientações
-
Comprehensive study of the possible changes in the phospholipid fraction of dairy products as result of storage and heat treatments
Luis Miguel Rodríguez-Alcalá (Supervisor), Lígia Pimentel (Co-supervisor), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & Quoc Vinh Do (ALuno)
31 jul 2019Atividade: Orientações
-
Viability, Stability and Antimicrobial Susceptibility studies of a "Next Generation Probiotic" - Faecalibacterium prausnitzii
Daniela Machado (Co-supervisor), Melany Martins Correia Domingos (ALuno), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & Ana Cristina Freitas (Supervisor)
set 2019 → 18 nov 2020Atividade: Orientações
-
Compostos funcionais na alimentação infantil
Ana Maria Gomes (Supervisor), Lígia Pimentel (Co-supervisor), Luis Miguel Rodríguez-Alcalá (Co-supervisor) & Cátia Daniela Cabanelas Teixeira (ALuno)
14 jun 2018Atividade: Orientações
-
Functional lipid enriched dairy products geared towards obesity management: technological feasibility and nutraceutical potential
Manuela Machado (ALuno), Maria Manuela Pintado (Supervisor), Ana Maria Gomes (Co-supervisor) & Luis Miguel Rodríguez-Alcalá (Co-supervisor)
2018 → 2023Atividade: Orientações
-
Development of a new functional dairy product enriched in microbial bioactive conjugated fatty acids through an industrial-based approach
Luis Miguel Rodríguez-Alcalá (Co-supervisor), Ana Luiza Fontes (ALuno), M. Rosário M. Domingues (Co-supervisor) & Ana Maria Gomes (Supervisor)
abr 2017 → …Atividade: Orientações
-
Identification of bacterial strains able to produce CLNA isomers for a possible application in the elaboration of new functional products
Ana Maria Gomes (Supervisor), Luis Miguel Rodríguez-Alcalá (Co-supervisor), Lígia Pimentel (Co-supervisor) & Ana Luiza Fontes (ALuno)
7 dez 2015Atividade: Orientações
-
Co-supervision of Sérgio Sousa
Ana P. Carvalho (Co-supervisor) & Ana Maria Gomes (Supervisor)
1 mar 2015 → …Atividade: Orientações