Projetos por ano
Perfil pessoal
Biografia
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Educação/Habilitações académicas
Doutoramento, Development and characterization of functional ingredients through valorization of pineapple by-products: production, bioactivity and potential application, Escola Superior de Biotecnologia
2015 → 2019
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Colaborações e principais áreas de investigação dos últimos cinco anos
Projetos
- 1 Ativos
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NOVAPACK: NOvel Antimicrobial coatings and PACKaging in the Mediterranean
Campos, D. (PI) & Pintado, M. M. (PI)
1/12/24 → 30/11/27
Projeto
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Curcumin encapsulation: a review on strategic approaches for preserving the bioactive prowess of food ingredients
Michel, M. R., Aguilar-Zárate, M., Martínez-Ávila, G. C. G., Campos, D. A., Gómez-García, R., Rojas, R. & Aguilar-Zárate, P., 13 set. 2024, Process engineering in the obtention and preservation of food bioactive ingredients. Aguilar-Zárate, P., Rojas, R., Michel, M. R. & Martínez-Ávila, G. C. G. (eds.). Nova Science Publishers, Inc., p. 141-160 20 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
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Exploring the fate of phlorotannins from Laminaria digitata across the gastrointestinal tract: insights into susceptibility and bioactivity prior and post gastrointestinal digestion
Catarino, M. D., García, C. J., García-Villalba, R., Silva, A. M. S., Campos, D. A., Pintado, M. M., Neves, B., Cardoso, S. M. & Tomás-Barberán, F. A., set. 2024, Em: Food Research International . 191, 9 p., 114641.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro10 Transferências (Pure) -
Food byproducts management and their utilization
Gómez-García, R. (Editor), Vilas-Boas, A. A. (Editor), Campos, D. A. (Editor), Pintado, M. M. (Editor) & Aguilar, C. N. (Editor), 1 jan. 2024, Apple Academic Press. 494 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
1 Citação (Scopus) -
Food waste as a source of novel food additives: an overview
Vilas-Boas, A. A., Sousa, A. S., Gómez-García, R., Pintado, M. & Campos, D. A., 1 jan. 2024, Enzymatic processes for food valorization. Gonzalez, M. L. C., Figueroa, J. J. B., Aguilar, C. N. & Verma, D. K. (eds.). 1 ed. Elsevier, p. 101-115 15 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
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Impact of washing and freezing on nutritional composition, bioactive compounds, antioxidant activity and microstructure of mango peels
Marçal, S., Sousa, S., Araújo-Rodrigues, H., Silva, I. V., Campos, D. A. & Pintado, M., 1 jun. 2024, Em: Food Chemistry. 442, 10 p., 138368.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro1 Citação (Scopus)44 Transferências (Pure)
Prémios
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2020 Annual CBQF's incentive for outstanding professional performance
Campos, D. (Recipient), dez. 2021
Prémio
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2021 Annual CBQF's incentive for outstanding professional performance
Campos, D. (Recipient), jul. 2022
Prémio
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2022 Annual CBQF's incentive for outstanding professional performance
Campos, D. (Recipient), jun. 2023
Prémio
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Foods (Journal)
Campos, D. (Editor), Torres , L. S. (Editor) & Londoño-Hernández, L. (Editor)
1 mar. 2023 → mar. 2023Atividade
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Development of functional hydrogels encapsulating Bromelain recovered from pineapple by-products for the control of Inflammatory Bowel Diseases
Vilas-Boas, A. M. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador) & Campos, D. (Orientador)
1 jan. 2023Atividade: Orientações
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In vitro study of the impact of continued use of food additives on the human intestinal microbiota
Lopes Pinto Fernandes, A. C. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador), Coscueta, E. (Coorientador) & Campos, D. (Coorientador)
set. 2023 → …Atividade: Orientações
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Orange peel valorization through the development of functional ingredients
Campos, D. (Coorientador) & Vilas Boas, A. A. G. (Aluno)
1 nov. 2020 → 31 out. 2024Atividade: Orientações
Tese
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Development and characterization of functional ingredients through valorization of pineapple by-products: production, bioactivity and potential application
Campos, D. A. C. (Author), Pintado, M. M. E. (Supervisor), Teixeira, J. A. (Co-Orientador) & Castro, L. M. P. (Co-Orientador), 17 jun. 2019Tese do aluno