Projetos por ano
Perfil pessoal
Biografia
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Educação/Habilitações académicas
Doutoramento, Microbiologia, Institut national des sciences appliquées de Toulouse
… → 1991
Mestrado, Biotecnologia, Institut national des sciences appliquées de Toulouse
… → 1987
Licenciatura, Engenharia Química, University of Porto
… → 1984
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Colaborações e principais áreas de investigação dos últimos cinco anos
-
T4EU: Transform4Europe - European University Alliance
Gil, I. C. (PI), Hanenberg, P. (CoPI), Vasconcelos, I. (CoPI), Mendes Palma, F. (Project Coordinator), Lopes Cardoso, M. (Project Coordinator), Cortez, J. (Project Coordinator), Magno, S. (Project Manager) & villas-Boas, A. (Project Manager)
1/11/23 → 31/10/27
Projeto
-
SMARTWINE 2.0: Tailoring 2-in-1 new Yeast starter cultures for production of distinct “greenly-preserved” wines
Vasconcelos, I. (Investigador) & Ferreira, A. S. (Investigador)
1/03/23 → 28/02/26
Projeto
-
Insights into the transcriptional regulation of poorly characterized alcohol acetyltransferase-encoding genes (HgAATs) shed light into the production of acetate esters in the wine yeast Hanseniaspora guilliermondii
Seixas, I., Santos, D., Vasconcelos, I., Mira, N. P. & Mendes-Ferreira, A., 4 jan. 2023, Em: FEMS Yeast Research. 23, 13 p., foad021.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro1 Citação (Scopus)50 Transferências (Pure) -
Machine learning techniques disclose the combined effect of fermentation conditions on yeast mixed-culture dynamics and wine quality
Barbosa, C., Ramalhosa, E., Vasconcelos, I., Reis, M. & Mendes-Ferreira, A., jan. 2022, Em: Microorganisms. 10, 1, 20 p., 107.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro7 Citações (Scopus)23 Transferências (Pure) -
Characterizing the potential of the non-conventional yeast saccharomycodes ludwigii utad17 in winemaking
Esteves, M., Barbosa, C., Vasconcelos, I., Tavares, M. J., Mendes-faia, A., Mira, N. P. & Mendes-ferreira, A., nov. 2019, Em: Microorganisms. 7, 11, 478.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro13 Citações (Scopus)30 Transferências (Pure) -
Development and optimization of a HS-SPME-GC-MS methodology to quantify volatile carbonyl compounds in Port wines
Moreira, N., Araújo, A. M., Rogerson, F., Vasconcelos, I., Freitas, V. D. & Pinho, P. G. D., 1 jan. 2019, Em: Food Chemistry. 270, p. 518-526 9 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
64 Citações (Scopus) -
Pseudomonas koreensis A9 genome insights in heterotrophic sulphide oxidation
Novo, A., Moreira, I. S. S., Vasconcelos, I. & Castro, P. M., 19 out. 2017.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Institutionalization Process in Universidade Católica Portuguesa
Vasconcelos, I. (Speaker) & Ribeiro, L. M. (Speaker)
30 jan. 2023 → 31 jan. 2023Atividade
-
Pseudomonas koreensis A9 genome insights in heterotrophic sulphide oxidation
Novo, A. (Speaker), Moreira, I. S. (Speaker), Vasconcelos, I. (Speaker) & Castro, P. M. L. (Speaker)
18 out. 2017Atividade
-
Search of new enzymes for the oxidation of sulfur compounds
Moreira, I. S. (Coorientador), Novo, A. (Aluno), Castro, P. M. L. (Orientador) & Vasconcelos, I. (Coorientador)
1 jan. 2015 → 30 dez. 2019Atividade: Orientações
-
Production of glycerol and 1,3-propanediol from renewable resources: study of news biocatalysts and process strategies
Vasconcelos, I. (Orientador)
2007 → fev. 2012Atividade: Orientações
-
Heavy Sulphur Compounds and Other Volatiles in Wine: Influence of Grape Must Composition and Contribution of Apiculate Yeasts
Vasconcelos, I. (Orientador)
2004 → nov. 2009Atividade: Orientações