Projetos por ano
Perfil pessoal
Biografia
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Educação/Habilitações académicas
Doutoramento
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Colaborações e principais áreas de investigação dos últimos cinco anos
-
MICROORC: Orchestrating food system microbiomes to minimize food waste
Teixeira, P. (PI), Poças, M. D. F. (PI) & Sousa, C. (Investigador)
1/11/23 → 31/10/27
Projeto
-
From Fossil to Forest
Poças, M. D. F. (PI), Mena, C. (Investigador), Moreira Balio da Silva, M. D. F. (Investigador), Selbourne, M. D. C. (Investigador) & Pereira, J. P. R. (Investigador)
1/09/22 → 31/12/25
Projeto
-
CIRCUL-A-BILITY: Rethinking packaging for circular and sustainable food supply chains of the future
Poças, M. D. F. (PI)
20/10/20 → 28/10/24
Projeto
-
BioProtect: Desenvolvimento de material de embalagem biodegradável com propriedades ativas para conservação de alimentos
Poças, M. D. F. (CoPI)
1/04/21 → 30/06/23
Projeto
Ficheiro
-
Decision-making processes on sustainable packaging options in the European food sector
Weinrich, R., Mielinger, E., Krauter, V., Arranz, E., Hurtado, R. M. C., Marcos, B., Poças, F., Maya, S. R. D. & Herbes, C., 1 jan. 2024, Em: Journal of Cleaner Production. 434, 12 p., 139918.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro6 Citações (Scopus)120 Transferências (Pure) -
Performance of bacterial nanocellulose packaging film functionalised in situ with zinc oxide: migration onto chicken skin and antimicrobial activity
Silva, F. A. G. S., Carvalho, T. B. D., Dourado, F., Gama, M., Teixeira, P. & Poças, F., nov. 2023, Em: Food Packaging and Shelf Life. 39, 11 p., 101140.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro9 Citações (Scopus)33 Transferências (Pure) -
Boosting through-plane electrical conductivity: chitosan composite films with carbon-sepiolite and multiwalled carbon nanotubes
Barra, A., Ferreira, N. M., Poças, F., Ruiz-Hitzky, E., Nunes, C. & Ferreira, P., jan. 2025, Em: Carbon. 231, 12 p., 119691.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro1 Citação (Scopus)4 Transferências (Pure) -
Alga Fucus sp. extracts to produce edible films
Martins, V., Machado, M., Costa, E., Gomes, A. M., Poças, F., Pintado, M., Morais, R. M. S. C. & Morais, A. M. M. B., 2024. 1 p.Resultado de pesquisa
Acesso abertoFicheiro3 Transferências (Pure) -
Biocides in food packaging: safety concerns and migration insights
Vieira, T. M., Singh, S., Pereira, J. & Poças, F., 11 set. 2024. 1 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro4 Transferências (Pure)
-
EDIBLE PACKAGING FILM ENRICHED WITH PHENOLIC COMPOUNDS EXTRACTED FROM EXHAUSTED OLIVE POMACE
Martins, V. F. R. (Speaker), Poças, M. D. F. (Speaker), Pintado, M. M. (Speaker), Morais, R. M. S. C. (Speaker) & Morais, A. M. M. B. (Speaker)
16 mai. 2024 → 17 mai. 2024Atividade
-
Embalagens com atmosfera modificada para carne de frango: impacto na microbiota e no odor
Silva, B. N. (Speaker), Ferreira, R. (Speaker), Monteiro, M. J. (Speaker), Moen, B. (Speaker), Rusas Jensen, M. (Speaker), Langsrud, S. (Speaker), Barbosa, J. (Speaker), Mena, M. C. F. M. (Speaker), Teixeira, S. M. (Speaker), Poças, M. D. F. (Speaker) & Teixeira, P. (Speaker)
27 nov. 2024Atividade
-
Contribution to the Characterization of Corks's Use-Life
Cardoso, A. C. L. (Invited speaker), Silva, C. L. M. (Speaker) & Poças, M. D. F. (Speaker)
7 set. 2023Atividade
-
Mass transfer properties of nanocelullose-based materials. Application to nano zinc oxide as antimicrobial food packaging
Poças, M. D. F. (Orientador)
1 jun. 2021 → …Atividade: Orientações
-
Use of olive leaf extract (OLE) to inhibit the growth of Campylobacter spp. in an active packaging for fresh chicken preservation. Development of the packaging and overview of the literature
Tavaria, F. (Arguente Principal), Morais, A. M. M. B. (Presidente do Júri) & Poças, M. D. F. (Orientador)
21 jun. 2021Atividade