Projetos por ano
Perfil pessoal
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Rede
-
CBQF Multianual Funding: Centro de Biotecnologia e Química Fina
Cortez, J., Pintado, M. M., Morais, A. M. M. B., Ribeiro, A. B., Ferreira, A. C., Castro, P., Villamor, A. L., Oliveira, A. L., Oliveira, A. L. S., Amaro, A. L., Paulo, A., Gomes, A. M., Marques, A., Carvalho, A. P., Monforte, A. R., Madureira, A. R., Oliveira, A. S., Ferreira, A. S., Rangel, A. O. S. S., Oliveira, C., Cálix, C., Pereira, C. F., Santos, C. S. D., Amorim, C. L., Oliveira, C., Manaia, C., Silva, C. L. M., Monteiro, C. M., Machado, D., Campos, D., Oliveira, D., Valente, D., Cardoso, E., Costa, E. M. A. D., Pinto, E., Alexandre, E., Carsanba, E., Coscueta, E., Raposo, M. F. D. J., Tavaria, F., Voss, G. B., Moreira, H., Campos, I., Tomada, I., Moreira, I. S., Vaz-Moreira, I., Fundo, J. F., Barbosa, J., Pereira, J. O., Durão, J. R. D. O., Costa, J. R., Fernandes, J. C., Ferreira, J., Silva, J. A., Couto, J. A., Oliveira, L., Pimentel, L., Rodríguez-Alcalá, L. M., Hogg, C., Poças, M. D. F., Miller, F. A., Brassesco, M. E., Mota, I., Ramos, I. N., Vasconcelos, I., Monteiro, M. J., Amorim, M., Roriz, M., Silva, M., Correia, M., Silva, M. N. D., Alves, M., Vasconcelos, M., Ramos, O. L., Costa, P., Gibbs, P., Teixeira, P., Ramos, P., Rodrigues, P. M., Carvalho, P., Mesquita, R., Barros, R., Morais, R. M. S. C., Magalhães, R. M. B. D. S., Borges, S. C. F., Correia, S., Silva, S. B. D., Silva, S., Moreira, S. A. M., Pedrosa, S., Pereira, S., Vidigal, S., Pedro, T., Ribeiro, T., Deuchande, T., Brandão, T. R. S., Resende, T., Hogg, T., Ferreira, V., Viseras, A. D., Soares, A. M. S., Oliveira, A. S., Uribe, B., Pais-Vieira, C., Ferreira, C., Sousa, C. C. S., Kumla, D., Carsanba, E., Lopes, G. L. L., Ribeiro, I. M. M. V. P., Cruz, I. B. D., Barbosa, J. C., Oliveira, L., Mendes, M. A. R., Boas, A. V., Cassoni, A. C., Lopes, A., Pintado, A. I. E., Sousa, A. P., Faustino, A., Salsinha, A. S., Couto, A. T., Macieira, A., Horta, B. M., Silva, C. M. E., Rodrigues, C. M., Bernardes, B. G., Silva, B. I. Q. L. D., Costa, C., Costa, C. M., Serafim, C., Santos, D., Antunes, F., Vieira, E., Ferreira, H., Moreira, I. A., Vieira, I. R. D. F., Rocha, J., Henggeler , J., Miranda, J., Oliveira, M., Lopes, M. T. B. V., Silva, N., Carvalho, N., Costa, P., Nova, P., Sousa, P., Silva, P., García, R. G., Freixo, R., Marçal, S., Cunha, S. A., Sousa, S., Pereira, S. A., Ghalamara, S., Vilela, T., Lopes, A., Lopes, A. I. R., Linhares, A. L. S., Boas, A. M. M. V., Teixeira, A. M. R., Mendes, A. R. M., Oliveira, A. S., Sousa, A. S. D. S., Sousa, A. S. D. S., Martins, A. S. P. D. P., Veiga, A., Bernardes, B. G., Silva, B. I. Q. L. D., Fernandes, A. S., Miranda, C., Dias, C. L. A., Neto, C. C., Castro, C. M. O., Oliveira, D. F., Rodrigues, D., Magalhães, D. D. S., Almeida, D., Castro, D., Costa, E. C. L. D., Darú, F. A., Bastos, F., Teixeira, F. D. S., Ferreira, F., Fortunato, G., Araújo-Rodrigues, H., Osorio Perez, J. R., Silveira, J. F., Silva, J. A., Soares, J. C., Carvalho, L. C., Castro, L. M. G., Machado, M., Carvalho, M. J., Nazareth, M., Veiga, M., Coelho, M., Carvalho, M. I. P. D., Mendes, M., Ramos, M. A. M., Silva, T., Resende, T., Fontes, A. L., Neves, D. I. S. C. D., Cachetas, D. M., Silva, G. A. D. R. & Morais, R. M. S. C.
1/01/20 → 31/12/23
Projeto
-
iCheese: iCheese - Cynara Innovation for best Cheese
Barros, M., Rosa, N., Correia, M. J., Esteves, E., Poças, M. D. F., Mena, C., Duarte, F., Louro, P., Alvarenga, N., Zikiou, A., Pinheiro, C., Espírito Santo, C., Dias, J. M., Barracosa, P., Andrade, L. & Magalhães, P.
30/11/17 → 31/05/22
Projeto
-
Development of a layered bacterial nanocellulose: PHBV composite for food packaging
Silva, F. A. G. S. D., Matos, M., Dourado, F., Reis, M. A. M., Branco, P. C., Poças, F. & Gama, M., 26 fev 2022, Em: Journal of the Science of Food and Agriculture. 11 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Is lightweighting glass bottles for wine an option? Linking technical requirements and consumer attitude
Soares, J., Ramos, P. & Poças, F., 22 jun 2022, (Accepted/In press) Em: Packaging Technology and Science.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Modelling oxygen ingress through cork closures. Impact of test conditions
Cardoso, A. C. L., Rajbux, C., Silva, C. L. M. & Poças, F., out 2022, Em: Journal of Food Engineering. 331, 111105.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Screening of diesters of ortho-phthalic acid in printed baby bibs in the European market
Perico, G., Pereira, J., Selbourne, M. D. C., Limbo, S. & Poças, F., mar 2022, Em: Packaging Technology and Science. 35, 3, p. 241-249 9 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Wine packaging and related sustainability issues
Poças, F., Couto, J. A. & Hogg, T. A., 2022, Improving Sustainable Viticulture and Winemaking Practices.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Use of olive leaf extract (OLE) to inhibit the growth of Campylobacter spp. in an active packaging for fresh chicken preservation. Development of the packaging and overview of the literature
Freni Tavaria (Main Examiner), Alcina M.M. Bernardo Morais (Presidente do Júri) & Maria de Fátima Poças (Orientador)
21 jun 2021Atividade
-
Mass transfer properties of bio-based materials. Application to nano zinc oxide as antimicrobial food packaging
Maria de Fátima Poças (Supervisor), Cristina L.M. Silva (Co-supervisor), Paula Teixeira (Co-supervisor) & Ana Rita Matos Mendes (ALuno)
ago 2021 → jul 2025Atividade: Orientações
-
Mass transfer properties of nanocelullose-based materials. Application to nano zinc oxide as antimicrobial food packaging
Maria de Fátima Poças (Supervisor)
1 jun 2021 → …Atividade: Orientações
-
Synthesis, Characterisation and Safety Evaluation of Gold Particles for Biomedical Applications
Maria de Fátima Poças (Examiner)
3 dez 2020Atividade
-
Is light weighting glass bottle for wine an option? A study on the Portuguese market and consumers.
Maria de Fátima Poças (Supervisor)
2019 → 2020Atividade: Orientações