Atividades por ano
- 1 - 50 de 195 resultados
Resultados da pesquisa
-
DEVELOPMENT OF NEW FOOD PRODUCTS USING AGRO-INDUSTRIAL BYPRODUCTS FOR THE CEREAL INDUSTRY SECTOR
Pintado, M. M. (Orientador), Brassesco, M. E. (Coorientador) & Coscueta, E. (Coorientador)
15 mai. 2024 → 31 dez. 2026Atividade: Orientações
-
Algae Biorefinery: Unlocking the Potential of Algal Biomass for Sustainable Protein Ingredient Production
Pintado, M. M. (Orientador), Coscueta, E. (Coorientador) & Hogg, C. (Coorientador)
1 fev. 2024 → …Atividade: Orientações
-
Development of a microbot to transport active compounds with biocatalytic propulsion and neutralize ROS in the inflamed colon
Neves dos Santos Mayer, A. (Aluno), Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Coorientador)
1 fev. 2024 → 30 jun. 2024Atividade: Orientações
-
Master's Degree Thesis inBiFTec-FOOD4S
Ribeiro, T. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador), Almeida, A. (Coorientador) & Pavon, A. (Aluno)
jan. 2023 → jul. 2023Atividade: Orientações
-
Valorisation of residues from the juice industry
Morais, A. M. M. B. (Orientador), Pintado, M. M. (Coorientador) & Morais, R. M. S. C. (Coorientador)
11 dez. 2023 → 6 set. 2024Atividade: Orientações
-
Development and characterization of plant-based formulations for skin dysbiosis management
Tavaria, F. (Orientador), Pintado, M. M. (Coorientador) & Lopes, A. I. (Aluno)
2023 → 2027Atividade: Orientações
-
In vitro study of the impact of continued use of food additives on the human intestinal microbiota
Lopes Pinto Fernandes, A. C. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador), Coscueta, E. (Coorientador) & Campos, D. (Coorientador)
set. 2023 → …Atividade: Orientações
-
Development of functional hydrogels encapsulating Bromelain recovered from pineapple by-products for the control of Inflammatory Bowel Diseases
Vilas-Boas, A. M. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador) & Campos, D. (Orientador)
1 jan. 2023Atividade: Orientações
-
Natural solutions to develop healthier clean label foods
Melo, A. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador), Sorathiya, K. (Aluno) & Hogg, C. (Coorientador)
1 dez. 2023Atividade: Orientações
-
Master's Degree Thesis in Applied Microbiology
Ribeiro, T. (Orientador), Pintado, M. M. (Coorientador) & Lazzari, C. (Orientador)
fev. 2023 → …Atividade: Orientações
-
Chitosan nanoparticles as a biomedical agent to fight skin infections
Silva, S. (Coorientador), Costa, E. M. A. D. (Orientador), Santos, A. C. (Aluno), Cachadinha, B. (Aluno), Kisiel Rosa, D. (Aluno), Dias de Carvalho, L. (Aluno) & Pintado, M. M. (Coorientador)
1 mar. 2023 → 20 jun. 2023Atividade: Orientações
-
Development of new food products with alternative proteins obtained from agrifood byproducts
Brassesco, M. E. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador), Ferreira, J. (Coorientador) & Paupério, A. (Aluno)
1 jul. 2023 → …Atividade: Orientações
-
Integrative approach of orange peels valorization into a multifunctional ingredient
Correia, M. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador) & Boas, A. A. G. V. (Aluno)
2022Atividade: Orientações
-
Production and characterization of bioactive peptides from mussel's shells
Vale Ferreira, D. M. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador), Coscueta, E. (Coorientador) & Jauregi, P. (Coorientador)
19 set. 2022 → 14 dez. 2023Atividade: Orientações
-
Valorization of Algae and Agro-industrial By-products in the Development of Biodegradable Coatings and Biofilms under a Circular Economy Approach
Morais, A. M. M. B. (Orientador), Pintado, M. M. (Coorientador) & Morais, R. M. S. C. (Coorientador)
2 jan. 2022 → 2 jan. 2026Atividade: Orientações
-
Multifunctional microparticle targeting colon inflammation
Sousa, A. S. D. S. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador), Coscueta, E. (Coorientador) & Reis, C. A. (Coorientador)
1 mar. 2022 → …Atividade: Orientações
-
Safety, stability, and bioactive properties of high-value marine collagen peptides for food and cosmetic applications
Cunha Fernandes, N. (Aluno), Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Coorientador)
19 set. 2022 → …Atividade: Orientações
-
Immunomodulatory activity of ß-glucans from natural sources in the skin
Tavaria, F. (Orientador), Rodrigues, P. M. (Coorientador), Pintado, M. M. (Coorientador) & Silva Fernandes, A. (Aluno)
2021 → 2025Atividade: Orientações
-
Production of postbiotics for cosmetic applications
Madureira, A. R. (Participant), Duarte, M. (Aluno), Amaro, A. L. (Coorientador) & Pintado, M. M. (Coorientador)
2021 → …Atividade: Orientações
-
Tópicos em Biotecnologia 2021
Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Orientador)
out. 2021 → dez. 2021Atividade: Orientações
-
Impact of mushroom nutrition on gut microbiota modulation: assessment of neuroprotective potential in Alzheimer’s disease
Tavaria, F. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador) & Araújo-Rodrigues, H. (Aluno)
2021 → 2025Atividade: Orientações
-
Tópicos em Biotecnologia 2020
Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Orientador)
out. 2020 → dez. 2020Atividade: Orientações
-
Multifunctional natural derived peptide extracts for skin care
Pintado, M. M. (Orientador) & dos Santos Cunha, S. A. (Aluno)
jan. 2020 → …Atividade: Orientações
-
Innovative multifunctional sustainable breakfast cereal products to answer the consumer demand of low carb and high fibre products
Pintado, M. M. (Orientador) & Santos, D. (Aluno)
jan. 2020 → …Atividade: Orientações
-
Lignin extract as potential biopesticide for the control of nematode parasites - an integrative approach
Pintado, M. M. (Orientador) & Cassoni, C. (Aluno)
jan. 2020 → …Atividade: Orientações
-
Sustainable innovative strategies for ensuring Rocha pear controlled ripening after 1-MCP application
Pintado, M. M. (Orientador)
jan. 2020 → …Atividade: Orientações
-
Sustainable new materials for musealization of cultural heritage: addressing conservation and exposition challenges for objects of wood and wood-derived materials
Pintado, M. M. (Coorientador) & Gonçalves de Castro, D. M. (Aluno)
jan. 2020 → …Atividade: Orientações
-
Desenvolvimento de um produto à base de feniletil isotiocianato para prevenção e controlo de lesões do trato gastrointestinal
Pintado, M. M. (Orientador) & Coscueta, E. (Coorientador)
9 mar. 2020 → 7 jul. 2020Atividade: Orientações
-
Gluten free starch extracted by emerging technologies from by-products ans losses of acorn and chestnut
Pintado, M. M. (Orientador) & Gomes de Castro, L. M. (Aluno)
2019 → …Atividade: Orientações
-
Utilization of omega 3 and conjugated fatty acids to develop new antiobesity strategies
Pintado, M. M. (Orientador)
2019 → …Atividade: Orientações
-
Technological feasibility in terms of thermal stability and shelf-life of novel lipid-based anti-obesity functional dairy products
Pintado, M. M. (Orientador) & Machado, M. (Aluno)
2019 → …Atividade: Orientações
-
Development and characterization of functional ingredients through the valorization of non-compliant portuguese fruit : Bravo de Esmolfe apple and Saco cherry
Pintado, M. M. (Orientador) & Vilas Boas, A. (Aluno)
fev. 2019 → abr. 2020Atividade: Orientações
-
Evaluation of the prebiotic potential of Coriolus versicolor : effect upon the human gut microbiota
Pimentel, L. (Coorientador), Silva, S. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador) & Costa, C. M. (Aluno)
24 jan. 2019Atividade: Orientações
-
Tópicos em Biotecnologia 2019
Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Orientador)
out. 2019 → dez. 2019Atividade: Orientações
-
The effect of sulphur dioxide on probiotic and pathogenic bacteria of the human gastrointestinal tract
Pintado, M. M. (Orientador), Couto, J. A. (Coorientador) & Madureira, A. R. (Coorientador)
2019Atividade: Orientações
-
Master's Degree Thesis in Applied Microbiology
Pintado, M. M. (Orientador) & Coscueta, E. (Coorientador)
1 set. 2019 → …Atividade: Orientações
-
An integrated valorization of grape stalks for production of value-added compounds : case study of the production of sugars for second generation ethanol biorefeneries
Atatoprak, T. (Aluno), Pintado, M. M. (Coorientador) & Madureira, A. R. (Orientador)
2019Atividade: Orientações
-
Exploring new sustainable solutions based on chitosan and cellulose nanocrystals towards preventive conservation of cultural heritage
Pintado, M. M. (Coorientador) & Silva, N. (Aluno)
2018 → …Atividade: Orientações
-
In vitro impact of tenebrio molitor insect flour on human gut microbiota
Madureira, A. R. (Coorientador), Carvalho, N. (Aluno) & Pintado, M. M. (Coorientador)
set. 2018Atividade: Orientações
-
Avaliação do potencial prebiotico de uma bebida à base de bolota
Pintado, M. M. (Orientador), Rino e do Vale, M. J. (Aluno) & Aguiar da Costa, J. M. (Aluno)
mar. 2018 → ago. 2018Atividade: Orientações
-
Impact of High Pressure on a Functional Acorn Beverage
Pintado, M. M. (Coorientador)
set. 2018 → dez. 2019Atividade: Orientações
-
Functional lipid enriched dairy products geared towards obesity management: technological feasibility and nutraceutical potential
Machado, M. (Aluno), Pintado, M. M. (Orientador), Gomes, A. M. (Coorientador) & Rodríguez-Alcalá, L. M. (Coorientador)
2018 → 2023Atividade: Orientações
-
Textile staining: Toward a greener and functional solution
Tavaria, F. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador) & Costa, E. (Aluno)
out. 2018Atividade: Orientações
-
Dye decolourization by yeasts: insights on enzymes and pathways towards an innovative solution for textile effluents
Pintado, M. M. (Coorientador) & de Almeida Mendes, M. S. (Aluno)
2018 → …Atividade: Orientações
-
Utilization of omega 3 and conjugated fatty acids to develop new antiobesity strategies
Rodríguez-Alcalá, L. M. (Coorientador), Pintado, M. M. (Orientador), Relvas, J. B. (Coorientador) & Salsinha, A. S. (Aluno)
nov. 2018 → …Atividade: Orientações
-
Tópicos em Biotecnologia 2018
Coscueta, E. (Orientador) & Pintado, M. M. (Orientador)
out. 2018 → dez. 2018Atividade: Orientações
-
Innovative biotechnology solutions for black strain removal and preventive conservation of historical and culturally important mural paintings
Pintado, M. M. (Coorientador) & de Almeida Marco Pereira, A. (Aluno)
2017 → …Atividade: Orientações
-
Extração de xilano da cana-de-açucar e validação do seu potencial prebiótico e antimicrobiano
Pintado, M. M. (Orientador) & Pereira da Silva, A. F. (Aluno)
set. 2017 → dez. 2017Atividade: Orientações
-
Novel methods for the extraction of compounds with biological activities from food by-products and their application in the development of functional products
Pintado, M. M. (Coorientador) & Trigo, J. (Aluno)
set. 2017 → nov. 2018Atividade: Orientações
-
Functional proteins and peptides obtained from fish by-products
Pintado, M. M. (Orientador), Silva, S. (Coorientador) & Ghalamara, S. (Aluno)
2017 → …Atividade: Orientações