Projetos por ano
Perfil pessoal
Biografia
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Educação/Habilitações académicas
Doutoramento, Application of non-isothermal methods to the estimation of mass transfer parameters: analysis of the effect of experimental design and data analysis on the precision and accuracy of the estimates, Escola Superior de Biotecnologia
1992 → 2004
Graduate courses: “Design and Analysis of Engineering Experiences”, "Design, Analysis and Interpretation of Experiments” , University of California at Davis
1993
Licenciatura, Licenciatura em Engenharia Química, University of Porto
1985 → 1990
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Colaborações e principais áreas de investigação dos últimos cinco anos
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Plasma4Food: Cold plasma technology for food surfaces decontamination
Brandão, T. R. S. (PI)
1/01/23 → 31/12/28
Projeto
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CIRCULAR: Ensure sustainable consumption and production patterns
Brandão, T. R. S. (Investigador)
1/01/20 → 31/12/22
Projeto
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Alphamais: Desenvolvimento de novos preparados alimentares e ingredientes funcionais à base de alfarroba
Pintado, M. M. (PI), Brandão, T. R. S. (Investigador) & Silva, C. L. M. (Investigador)
1/10/19 → 30/09/22
Projeto
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A case study on the microbiological consequences of short supply chains in high-income countries—the consequences of good handling practices (GHPs) in vegetable outlets in Portugal
Macieira, A., Brandão, T. R. S. & Teixeira, P., 9 jun. 2025, Em: Foods. 14, 12, 18 p., 2036.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro -
Environmental and food safety assessment of pre-harvest activities in local small-scale fruit and vegetable farms in Northwest Portugal: hazard identification and compliance with Good Agricultural Practices (GAPs)
Macieira, A., Fernandes, V. C., Brandão, T. R. S., Delerue-Matos, C. & Teixeira, P., 18 jun. 2025, Em: Foods. 14, 12, 22 p., 2129.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro -
Ozone processing for microbial inactivation and quality attributes of beverages
Miller, F. A., Silva, C. L. M. & Brandão, T. R. S., 28 mar. 2025, Emerging green processing technologies for beverages. Waghmare, R. & Kumar, M. (eds.). London: Elsevier, p. 177-211 35 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
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Recovery of ripening capacity in 'Rocha' pears treated with 1-MCP through the application of 1-NAA: physiological and molecular analysis insights
Dias, C., Brandão, T. R. S., Salsinha, A. S., Amaro, A. L., Vasconcelos, M. W., Ferrante, A. & Pintado, M., ago. 2025, Em: Plant Physiology and Biochemistry. 225, 11 p., 109921.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro6 Transferências (Pure) -
Application of ultrasound treatments in the processing and production of high-quality and safe-to-drink kiwi juice
Bhutkar, S., Brandão, T. R. S., Silva, C. L. M. & Miller, F. A., 20 jan. 2024, Em: Foods. 13, 2, 16 p., 328.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro10 Citações (Scopus)21 Transferências (Pure)
Prémios
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Annual incentive for achieving extraordinary outputs in the activities in the scope of CBQF
Brandão, T. R. S. (Recipient), 2 set. 2022
Prémio
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Annual incentive for achieving extraordinary outputs in the activities in the scope of CBQF during 2023
Brandão, T. R. S. (Recipient), 17 jan. 2025
Prémio
Atividades
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International Journal of Food Studies (External organisation)
Brandão, T. R. S. (Member)
2024 → …Atividade
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CBQF/LAE Research Seminar “Improvement of the accuracy of analytical results in separation techniques using new methodological approaches”, by Paweł Świt (Professor from Institute of Chemistry, Faculty of Science and Technology, University of Silesia in Katowice, Poland)
Brandão, T. R. S. (Participant)
23 out. 2024Atividade
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Valorization of agri-food by-products: challenges and opportunities
Brandão, T. R. S. (Invited speaker)
24 mai. 2024Atividade
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Optimisation of bromelain production through scale-up process of a pilot plant unit
Brandão, T. R. S. (Arguente Principal)
1 jul. 2024Atividade
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Centro de Biotecnologia e Química Fina (CBQF) (Organisational unit)
Brandão, T. R. S. (Member)
2024 → …Atividade
Impactos
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Biofase - Percursos em Biotecnologia (Alimentação / Engenharia Alimentar)
Brandão, T. R. S. (Organizador)
Impacto: null › ,
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Biofase - Percursos em Biotecnologia (Alimentação / Nutrição)
Brandão, T. R. S. (Organizador)
Impacto: null
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Open Days annual event of Escola Superior de Biotecnologia
Brandão, T. R. S. (Participant)
Impacto: null