Projetos por ano
Perfil pessoal
Biografia
Experiência relacionada com os ODS da ONU
Em 2015, os estados membros da ONU concordaram com 17 Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) globais para acabar com a pobreza, proteger o planeta e garantir a prosperidade para todos. O trabalho desta pessoa contribui para o(s) seguinte(s) ODS:
Educação/Habilitações académicas
Doutoramento, Application of non-isothermal methods to the estimation of mass transfer parameters: analysis of the effect of experimental design and data analysis on the precision and accuracy of the estimates, Escola Superior de Biotecnologia
1992 → 2004
Graduate courses: “Design and Analysis of Engineering Experiences”, "Design, Analysis and Interpretation of Experiments” , University of California at Davis
1993
Licenciatura, Licenciatura em Engenharia Química, University of Porto
1985 → 1990
Impressão digital
- 1 Perfis semelhantes
Colaborações e principais áreas de investigação dos últimos cinco anos
-
Plasma4Food: Cold plasma technology for food surfaces decontamination
Brandão, T. R. S. (PI)
1/01/23 → 31/12/28
Projeto
-
Alphamais: Desenvolvimento de novos preparados alimentares e ingredientes funcionais à base de alfarroba
Pintado, M. M. (PI), Brandão, T. R. S. (Investigador) & Silva, C. L. M. (Investigador)
1/10/19 → 30/09/22
Projeto
-
Application of ultrasound treatments in the processing and production of high-quality and safe-to-drink kiwi juice
Bhutkar, S., Brandão, T. R. S., Silva, C. L. M. & Miller, F. A., 20 jan. 2024, Em: Foods. 13, 2, 16 p., 328.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Acesso abertoFicheiro2 Citações (Scopus)24 Transferências (Pure) -
Biopreservation of vegetables
Ramos, B., Brandão, T. R. S., Teixeira, P. & Silva, C. L. M., 6 fev. 2024, Novel approaches in biopreservation for food and clinical purposes . Garcia-Gutierrez, E., Gomez-Torres, N. & Arbulu, S. (eds.). 1 ed. Boca Raton: CRC Press, p. 41-65 25 p.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Clean labelling sodium nitrite at pilot scale: in-situ reduction of nitrate from plant sources and its effects on the overall quality and safety of restructured cooked ham
Carvalho, T. B. D., Oliveira, M., Gomes, A. M., Monteiro, M. J., Pintado, M., Komora, N., Durães, T., Nunes, F. M., Cosme, F., Patarata, L., Brandão, T. R. S., Barbosa, J. B. & Teixeira, P., out. 2024, Em: Meat Science. 216, 15 p., 109572.Resultado de pesquisa › revisão de pares
-
Ozone processing for microbial inactivation and quality attributes of beverages
Miller, F. A., Silva, C. L. M. & Brandão, T. R. S., 1 mar. 2024, (Aceite para publicação) Emerging green processing technologies for beverages. Waghmare, R. & Kumar, M. (eds.). ElsevierResultado de pesquisa › revisão de pares
-
The Power of Thermosonication on Quality Preservation and Listeria Control of Blueberry Juice
Panaro, E., Brandão, T. R. S., Silva, C. L. M. & Miller, F. A., 7 nov. 2024, Em: Foods. 13, 19 p., 3564.Resultado de pesquisa › revisão de pares
Ficheiro2 Transferências (Pure)
Prémios
-
Annual incentive for achieving extraordinary outputs in the activities in the scope of CBQF
Brandão, T. R. S. (Recipient), 2 set. 2022
Prémio
Atividades
-
Sustainable development of free-from baking mixes based on a circular economy model
Brandão, T. R. S. (Arguente)
jan. 2024Atividade
-
Application of cold plasma in the decontamination of surfaces of some fruits
Pribil, K. (Aluno), Miller, F. A. (Coorientador) & Brandão, T. R. S. (Orientador)
fev. 2024 → jun. 2024Atividade: Orientações
-
-
Optimisation of bromelain production through scale-up process of a pilot plant unit
Brandão, T. R. S. (Arguente Principal)
1 jul. 2024Atividade
-