Antioxidant capacity of phenolic acids extracted from the biomass from Spirulina sp.LEB-18

Título traduzido da contribuição: Capacidade antioxidante de ácidos fenólicos extraídos da biomassa de Spirulina sp.LEB-18

Adriana Rodrigues Machado, Carolina da Silva Graça, Maria Inês Rodrigues Machado, Leonor Almeida de Souza-Soares

Resultado de pesquisarevisão de pares

Resumo

This study's objective was to extract and evaluate the antioxidant activity of phenolic acids from biomass Spirulina sp.LEB-18. The analysis of phenolic compounds was made according to the Folin-Ciocalteu method, using gallic acid as the standard. The antioxidant activities were measured using different techniques such as the kidnapping of DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl), ABTS• + radical capture (2.2'-azinobis (3-sulfonic acid ethylbenzothiazoline-6), the ?-carotene system / linoleic acid, and the antioxidant power of reduction of iron (FRAP), its antioxidant activities determined through the different methodologies, showed more significant inhibition compared to ABTS radical.
Título traduzido da contribuiçãoCapacidade antioxidante de ácidos fenólicos extraídos da biomassa de Spirulina sp.LEB-18
Idioma originalEnglish
Páginas (de-até)25956-25970
Número de páginas15
Revista Brazilian Journal of Development
Volume7
Número de emissão3
DOIs
Estado da publicaçãoPublicado - 2021
Publicado externamenteSim

Keywords

  • Inibição
  • Microalgas
  • Fenóis
  • Radicais

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