Projetos por ano
Resumo
Hotel sustainability has become a focal point for companies all around the world with a dual focus on attracting customers to their business and capitalizing from sustainability measures and practices. Such sustainability initiatives allow for increasing economic efficiency and reducing energetic and environmental impacts. Based on the triple bottom line, social sustainability is also key to promote and implement efficient corporate social responsibility practices. This study reports on a survey carried out to address the customers perceptions regarding the influence of sustainability on their choice of hotel. This survey was conducted in Oporto city (Portugal) to domestic and foreign tourists in 2018/2019 with a valid sample size of more than 370 respondents. This research concludes that, even though customers show to be sensitive to social, environmental, and economic aspects, these issues do not exhibit a significant influence on their hotel selection based only on sustainability claims.
Idioma original | English |
---|---|
Título da publicação do anfitrião | Handbook of research on driving industrial competitiveness with innovative design principles |
Editores | Luís Farinha, Daniel Raposo |
Editora | IGI Global Publishing |
Capítulo | 13 |
Páginas | 187-204 |
Número de páginas | 18 |
ISBN (eletrónico) | 9781799836308 |
ISBN (impresso) | 9781799836285 |
DOIs | |
Estado da publicação | Publicado - 29 mai. 2020 |
Impressão digital
Mergulhe nos tópicos de investigação de “The social, economic, and environmental dimensions of hotel sustainability: role of consumers“. Em conjunto formam uma impressão digital única.Projetos
- 1 Ativos
-
CEGE: Research Center in Management and Economics
Silva, M. (Professor Catedrático), Sousa, R. (Professor Catedrático), Alves, P. (Professor Auxiliar), Madsen, A. (Professor Auxiliar Convidado), Lourenço, A. (Professor Associado), Carvalho, A. S. (Professor Associado), Andrade, A. (Professor Auxiliar), Silva, P. D. (Professor Associado), Vlačić, B. (Professor Auxiliar Convidado), Martins, C. (Professor Auxiliar Convidado), Gomes, C. (Investigador Auxiliar), Gevrek, Z. E. (Professor Auxiliar Convidado), Oliveira, F. G. D. (Professor Associado), Faria, G. (Professor Associado Convidado), Marreiros, H. (Bolseiro), Pinho, J. (Professor Auxiliar Convidado), Machado, J. (Professor Associado), Araújo, J. (Investigador Auxiliar), Pinto, J. (Professor Auxiliar), Rego, A. (Professor Catedrático), Gaspar, J. M. (Investigador Auxiliar), Corbo, L. (Professor Auxiliar Convidado), Costa, L. (Professor Associado), Fernandes, L. (Professor Auxiliar), Sottomayor, M. (Professor Auxiliar), Martins, N. (Professor Catedrático), Hernández-Marrero, P. (Investigador Auxiliar), Gonçalves, R. (Professor Associado), Ribeiro, R. (PI), Coelho, S. L. (Docente Assistente), Pereira, S. M. (Investigador Auxiliar), Silva, S. (Professor Associado), Rodrigues, V. (Professor Associado), Sotiros, D. G. (Investigador Auxiliar), Valverde, C. (Professor Auxiliar), Leitão, A. (Professor Auxiliar), Julião, J. (Professor Auxiliar), Tavares, M. (Professor Auxiliar), Lages, C. R. (Investigador Auxiliar), Elmashhara, M. G. (Investigador Auxiliar) & Teymourifar, A. (Investigador Auxiliar)
1/01/20 → 31/12/25
Projeto